Valikko Sulje

Elinkaaripalvelut – Laitteiden valintahetkestä loppukierrätykseen

IT-laitteiden elinkaari yrityksessänne alkaa, kun teette valintoja käyttötarpeisiinne sopivista laitteista ja loppuu siihen, kun laitteenne siirtyvät tietoturvalliseen tyhjennykseen ja uusiokäyttöön tai kierrätykseen.
 
Elinkaari alkaa uudelleen, kun hankitte poistettujen laitteiden tilalle uudet. Olitte missä tahansa vaiheessa IT-laitteidenne elinkaarta, Soluton elinkaaripalvelut ovat apunanne.

Elinkaaripalvelujen vaiheet

Soluton elinkaaripalvelut kokoavat yhteen joukon Soluton palveluita. Myyntimme on apunanne laitevalinnoissa tai voitte tilata haluamanne laitteet suoraan verkkokaupastamme.
IT-tukemme ja ylläpitopalvelumme huolehtivat laitekantanne toiminnasta niiden käytön aikana. Huolehdimme myös laitteidenne tietoturvallisesta tyhjentämisestä ja kierrätyksestä.

1

ikoni-lastaus

Laitteiden hankinta ja rahoitus

Elinkaaripalveluiden alussa valitset tarpeisiinne sopivat laitteet.
Voit tilata laitteet suoraan verkkokaupastamme tai olla yhteydessä myyntiimme, missä käymme läpi yrityksenne laitetarpeet.

Voit hankkia laitteet joko leasingilla tai ostamalla omaksi.

2

ikoni-huolto

Esiasennus

Kun laitevalinnat on tehty, laitteet esiasennetaan.
Soluto tekee esiasennukset tarvittaessa puolestanne.
Esiasennuksessa tietokoneille asennetaan esimerkiksi käyttöjärjestelmä, toimistosovellukset (esim. Office –ohjelmistot), tietoturvaohjelmistot ja muut yleisimmin yrityksessä käytössä olevat ohjelmat.

Voimme myös liittää tietokoneenne jo valmiiksi yrityksenne tietojärjestelmiin.
Päivitykset ja tiedot ladataan tietokoneelle valmiiksi, jotta tietokone on mahdollisimman pitkälle käyttövalmis heti ensimmäisestä koneen käynnistyksestä.

3

ikoni-laatikko

Laitetoimitukset ja käyttöönottoasennus

Kun laitteet on esiasennettu valmiiksi, ne toimitetaan toimistollenne.
Jos on tarpeen, asennukset viimeistellään paikan päällä.
Riippuen yrityksen käytössä olevasta IT-järjestelmästä, paikan päällä tehtävät asennukset eivät välttämättä ole lainkaan tarpeen,vaan koneet ovat käyttövalmiina jo saapuessaan toimistollenne.

4

ikoni-tukihenkilo

Laitekannan ylläpito

Laitekannan ylläpidon tueksi voitte valita useita Soluton palveluita. Esimerkiksi Fixu sisältää IT-tuen, laitevalvonnan ja ajantasaiset ohjelmistopäivitykset sekä laitekantanne ajankohtaisen tilanteen seurannan ja kehittämisen.

5

ikoni-checklist

Vaihto uusiin laitteisiin

Kun leasing-aika on lopussa tai laitteenne eivät toimi enää vaaditulla tavalla, on aika vaihtaa laitteet uusiin.

Voitte hankkia tilalle samanlaiset laitteet tai vaihtaa uuteen laitemalliin. Myyntimme on apuna laitevalinnoissanne. Mikäli olette Fixu-asiakas, laitekantanne uusimisen suunnittelu kuuluu osaksi palvelua.

6

ikoni-levyntyhjennys

Käytöstä poistettujen laitteiden käsittely (tietojentyhjennys, uusiokäyttö ja kierrätys)

Käytöstä poistetut laitteenne tyhjennetään tietoturvallisesti.
Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että laitteen kovalevy ylikirjoitetaan ja tyhjennetään useita kertoja siten, että tietojen palauttaminen laitteelta ei ole enää mahdollista.

Mikäli laitteenne ovat vielä toimivia, pyrimme uusiokäyttämään ne. Jos taas laitteesi on tullut tiensä päähän eikä sitä voi enää uusiokäyttää, toimitamme laitteen kierrätykseen.

Blogi: Kohti ympäristöystävällisempiä IT-laitepalveluja ​​

Nykymaailmassa erilaiset IT- ja mobiililaitteet ovat elinehto niin yrityksille kuin kuluttajillekin. Ilman niitä elämä ei vain sujuisi. Samaan aikaan on täysin tiedostettua, että IT-laitteiden valmistus ja niiden kuljetus kuormittavat ympäristöä.

Elinkaaripalvelut kaikille laitteille

Solutosta saatte laitteiden elinkaaripalvelut niin leasing-laitteille kuin omaksi ostetuille laitteille. Fixu-asiakkaillemme elinkaaripalvelut kuuluvat osaksi Fixu-sopimusta.

Mikäli et ole Fixu-asiakkaamme, mutta haluat IT-laitteillenne tietoturvallisen tietojenpoiston ja laitteiden kierrätyksen, ole yhteydessä myyntiimme, niin käydään asia tarkemmin yhdessä läpi.