Valikko Sulje

Solutolaiset

Aleksanteri Sursoho

asiakkuuspäällikkö

Aleksanteri on Soluton tehopakkaus, joka vastaa asiakkaiden IT-tarpeiden täyttämisestä ja IT-laitepuolen ratkaisujen toimittamisista. Aleksanterilla on tekninen tausta ja hän on ennen asiakaspalveluun siirtymistä vastannut Soluton IT-laitteiden vuokrauksesta yritysasiakkaille. Aleksanteri haluaa jatkuvasti oppia uutta ja kehittyä nykyisestä. Tämä taito Aleksanterille on kehittynyt pelatessaan jalkapalloa pienestä lähtien lähelle ammattilaistasoa, hän haluaa aina saavuttaa seuraavan tason.

Työpäivän jälkeen Aleksanteri seuraa urheilua ja urheilee aktiivisesti.

✉ aleksanteri.sursoho@frendy.fi
✆ 0207790142

Jesse Saharanta

asiakkuuspäällikkö

Jesse on mies, jossa yhdistyvät suunnitelmallisuus ja tekninen taito. Jesse omaa taustan tuotantotaloudesta ja hän kehittää toimintamalleja ja prosesseja Soluton asiakastoimituksiin.
Jesse huolehtii myös asiakkaiden IT-laitetoimituksista ja IT-ratkaisujen suunnittelusta.

✉ jesse.saharanta@frendy.fi
✆ 0207790141

Tommi Lipsanen

yritysmyyjä

Kun vaaditaan täsmällisyyttä ja tarkkuutta yksityiskohdista, Tommi on aina valmis ottamaan ohjat.
Tommi on hyvin ihmisläheinen, ja kokee että asiakastyytyväisyys on kaiken a ja o. Tärkeintä on saada asiakkaiden kiperiin teknisiin kysymyksiin selkeitä vastauksia.
Tommilla onkin tekninen koulutus ja tausta, ja hän aloitti myös Solutolla tekniikassa ennen myynnin tiimiin siirtymistä. Siksi hän haluaa pitää huolen siitä, että Solutolla myynti ja tekniikka pelaavat saumattomasti yhteen.

Myös vapaa-ajalla Tommi viihtyy ihmisten parissa, varsinkin liikunnan, musiikin sekä videopelien puitteissa.

Jani-Petteri Pohjonen

toimitusjohtaja

Jani-Petteri on tehnyt tietojärjestelmien suunnittelua, IT-päällikkö -palvelua sekä mikrotukityötä yli 15 vuotta. Tällä vuosituhannella Jani-Petteri on luotsannut tietotekniikkapalvelubisneksensä vahvalle kasvu-uralle. Solutossa Jani-Petteri vastaa myynnin, asiakaspalvelun ja hallinnon lisäksi asiakkaiden IT-päällikkönä toimimisena.

Vapaa-ajalla J-P on ahkera liikunnanharrastaja, mutta vielä intohimoisempi lautapelien harrastaja.

✉ jani-petteri.pohjonen@frendy.fi
✆ 0207790145

Sameli Kesto

palvelupäällikkö

Sameli on Helsingin Metropolian insinööripuolen kasvattama IT-osaaja. Samelilla on pitkä kokemus IT-tuesta ja IT-ongelmien ratkaisusta aina työasemista palvelimiin saakka. Solutossa Sameli vastaa IT-tuen puheluihin ja sähköposteihin, sekä suorittaa aika-ajoin IT-tuen lähitukikäyntejä. Samelilla on vahva osaaminen ongelmanratkaisun lisäksi myös elektroniikasta. Solutossa Sameli onkin ensimmäinen joka kaivaa tarvittaessa kolvin esille ja korjaa viat aina komponenttitasolle.

Kun Sameli malttaa lähteä pois töistä, niin hän viihtyy musiikkikeikoilla ja videopelien parissa.

✉ sameli.kesto@frendy.fi
✆ 0207790123

Max Hakala

palvelukoordinaattori

Max on paiskinut pitkään hommia Solutolla ensin IT-asiantuntijana ja sittemmin palvelukoordinaattorina. Max toimii työntekijöiden tukena ja apukäsinä, huolehtii aikatauluista ja koordinoi tehtäviä eteenpäin. Tämä toimiston viihdyttäjä huolehtii niin asiakkaan kuin työntekijän tarpeista.
 
Työn ulkopuolella Max elää perhe-elämää, ja koittaa ruuhkavuosien puitteissa välillä toteuttaa harrastuksiaan moottoripyöräilyn, videokuvaamisen, editoinnin, pelaamisen ja striimaamisen parissa.

Rene Björn

IT-asiantuntija

Kahden eri IT-alan tutkinnon voimin Rene pyörittää Solutolla asennusympäristöjä ja laiteasennuksia vastuualueinaan. Hänen vankka halunsa oppia lisää IT-alalta saa hänet hakeutumaan erilaisiin projekteihin työn puitteissa. Hänelle tärkeintä on täsmällisyys ja aikataulujen noudattaminen.

Töiden ulkopuolella Renen aika kuluu aktiivisen kitaransoittoharrastuksen, musiikkikeikkojen ja tietokonepelien parissa.

Jesse Valtonen

IT-asiantuntija

Jesse on luotettava asiakaspalvelija, joka huolehtii, että Soluton IT-tuessa asiakkaat saavat aina ensiluokkaista palvelua. Jessellä on vankka tausta it-osaamisessa, eikä hän pelkää hypätä monimuotoisiin haasteisiin. Aiemmin Jesse oli tuttu vuokrauksen puolelta, nykyään hän hoitaa teknisen tuen puolella sähköposteihin ja puheluihin vastaamista, sekä ajoittaisia lähitukikäyntejä.

Töiden ulkopuolella Jesse keksii aina uutta remontoitavaa kotona puolisonsa iloksi.

Niko Henrik Salonen

IT-asiantuntija

Niko Henrik vastaa Solutossa IT-tuen puheluihin ja sähköposteihin vastaamisesta. Niko Henrikillä onkin vahva, yli 10 vuoden kokemus isojen IT-talojen IT-tuen toiminnasta ja ongelmienratkaisusta. Niko Henrik onkin tuonut Solutoon osaamista myös isojen IT-toimijoiden tavasta toimia, josta Soluto on päässyt hyödyntämään toiminnassaan parhaimmat toimintatavat. Asiakkaan tarpeen ymmärtäminen ja asiakkaan vian korjaaminen kerralla kuntoon ovat Niko Henrikille tärkeitä asioita.

Vapaa-ajalla Niko Henrik viettää perinteistä lapsiperhe-elämää, mutta kun aika antaa periksi, niin tykkää hän myös harrastaa konsolipelien pelaamista.

Henrik Laine

IT-asiantuntija

Henrik on eteenpäinsuuntautunut ja kunnianhimoinen osaaja, jonka tarve oppia aina uutta ajaa Henrikiä eteenpäin IT-alalla. Henrikillä on pitkä kokemus asiakaspalvelusta ja hän haluaa aina taata asiakkaalle hyvää palvelua. Henrik on osa IT-tuen tiimiä, joka vastaa sähköposteihin ja puheluihin vastaamisesta.

Vapaa-aikaansa Henrik viettää mielellään kavereidensa kanssa ja videopelien parissa.

Rasmus Hedlund

IT-asiantuntija

Rasmus on kunnianhimoinen moniosaaja, jolla on jatkuva tarve kehittää osaamistaan ja oppia uutta. Hän ehti ennen IT-alalle siirtymistä työskennellä 10 vuotta eri tehtävissä mainosalalla. Solutolla Rasmus on ensisijaisesti Applen käyttöjärjestelmien ja laitteiden asiantuntija, mutta tarttuu epäröimättä kaikkiin hänelle ohjattuihin tehtäviin. Ulospäinsuuntautunut ja helposti lähestyttävä persoona tekee Rasmuksesta mainion asiakaspalvelijan, joka viihtyy parhaiten asiakkaiden luona lähitukikäynneillä.

Työn ohella Rasmus on pitkän linjan musiikkiharrastaja joka säveltää, julkaisee, keikkailee ja pyörittää omaa levy-yhtiötä.

Joni Kämäräinen

IT-asiantuntija​

Joni on kahden IT-alan koulutuksen omaavaa ja pitkän asiakaspalvelukokemuksen kerännyt IT-osaaja. Tyytyväiset asiakkaat ovat tärkein tavoite ja motivaattori Jonin työskentelyssä. Työtehtävinä hänellä on deskin työtehtävät, ongelmienratkaisut sekä asennukset paikan päällä.

Vapaa-ajalla aikaa kuluu koripallon, matkailun, kalastuksen ja videopelien parissa.

Anna-Mari Lähteenmäki

IT-asiantuntija

Anna-Mari on Tampereen Ammattikorkeakoulusta valmistunut tietojenkäsittelyn tradenomi, jolla on yli 15 vuoden kokemus IT-alalta. Anna-Mari on IT-asiantuntija, jolle asiakkaan IT-tarpeiden huomioiminen ja asiakastyytyväisyys ovat tärkeitä. Ongelmanratkaisukykyinen Anna-Mari hoitaa pääasiassa Tampereen alueen IT-tuen lähitukikäyntejä.

Vapaa-ajalla Anna-Mari matkustelee yhdessä perheensä kanssa, mieluiten jossakin lämpimässä.

Marko Lähteenmäki

vanhempi IT-asiantuntija

Marko hoitaa vankalla Microsoft-osaamisella asiakkaiden IT-järjestelmien suunnittelu-, kehitys- ja ylläpitotehtäviä. Markolla on kokemusta tietotekniikan alalta yli 25 vuotta, josta 20 vuotta IT-alan yrittäjänä, myös G30-ketjussa. Yrittäjäkokemuksen ansiosta hän tuntee pk-asiakkaiden haasteita ja kehitystarpeita myös IT:n ulkopuolelta.

Vapaa-aikaansa Marko viettää matkailun lisäksi lasketellen ja golffaillen.

Mika Suhonen

vanhempi IT-asiantuntija

Mika on teknillisen yliopiston kasvatti. Yliopistossa Mika oppi vaativienkin palvelinjärjestelmien suunnittelua ja toteutusta. Ennen Solutoon tuloa Mika työskenteli Nokia Research Centerissä IT-järjestelmien asiantuntijana ja viimeisteli diplomi-insinöörin opintoja Tampereen Teknillisestä Yliopistosta. Solutossa Mika vastaa asiakkaiden palvelin- ja verkkojärjestelmien suunnittelusta, toteutuksesta ja ylläpidosta. Näiden lisäksi Mika keskittyy ratkaisemaan haastavimpia IT-ongelmia.

Vapaa-ajalla Mika rentoutuu hyvän elokuvan tai kirjan parissa ja etenkin kesällä moottoripyörän selässä.

Niko Salonen

vanhempi IT-asiantuntija

Niko on kävelevä tietovarasto. Niko vastaa asiakkaiden tietojärjestelmien toimivuuden lisäksi Soluton omista tietojärjestelmistä. Niko on työskennellyt ympäri maailmaa ylläpitämässä satojen tuhansien yhtäaikaisten käyttäjien palvelinkeskuksia. Hän rakastaa työskentelyä ihmisten parissa ja sisukkaan luonteensa ansiosta Mac- ja PC-maailman ongelmat ratkeavat tilanteissa, joissa muut ovat jo luovuttaneet.

Vapaa-aikanaan Niko rentoutuu kavereidensa seurassa tai pitkillä pyöräilymatkoilla.

Sami Salminen

vanhempi IT-asiantuntija

Sami vastaa Solutossa IT-toimintojen vetämisestä ja kehittämisestä. Samin yli 20 vuotta kestänyt IT-kokemus ja diplomi-insinöörin opinnot eivät ole menneet hukkaan. Ennen Solutoa Sami on työskennellyt niin isoissa kuin pienissäkin IT-yrityksissä, sekä toiminut useammassa projektissa yrittäjänä. Samin liiketoimintaosaamisensa avulla Sami ratkoo useimmin asiakkaidemme liiketoiminnan hankalimpia IT-haasteita.

Töiden ulkopuolella Sami opiskelee jatkuvasti uutta, niin IT-alan kuin liiketoiminnan puolelta ja treenaa talvisiin hiihtovaelluksiin ja vapaalaskumatkoihin.

Timo Mattila

IT-asiantuntija

Timo on ammattikorkeakoulu Metropolian kasvattama tietotekniikan insinööri. Timolla on vankka ja pitkä kokemus erityisesti palvelinjärjestelmistä ja Microsoft-teknologioiden toteutuksesta sekä IT-asioiden kouluttamisesta mm. Helsingin Liikemiesten Kauppaopistossa.

Vapaa-ajan harrastuksista Timolla ei ole puutetta. Omakotitalon isännällä on aina riittävästi tekemistä pihapiirissä. Rentoutuakseen hän tykkää välillä pelailla muutaman matsin tietokonepelejä.

Stefan Johansson

IT-asiantuntija

Stefan on Laurean Ammattikorkeakoulusta valmistunut IT-tradenomi, jolla on yli 10 vuoden kokemus IT-palveluiden ja kodin elektroniikan parista. Solutossa Stefan huolehtii asiakkaiden IT-tukipyynnöistä niin etäyhteyden kuin asiakkaan luona tapahtuvan lähituen voimin.

Tyypillisestä IT-asiantuntijasta poiketen Stefan on myös erittäin taitava autokorjaaja ja hitsari. Erityisesti vanhat autot ovat lähellä Stefanin sydäntä.

Joonas Kolkka

ratkaisukonsultti

Joonas on isolla koolla ja äänellä varustettu konesaliratkaisujen ja palvelinten asiantuntija. Joonas on rakentanut ja suunnitellut useita suuren käyttäjämäärän konesali- ja palvelinratkaisuja. Alan uusimmat tuulet ovat Joonakselle tuttuja ja Joonas onkin keskittynyt suunnittelemaan ja toteuttamaan asiakkaidemme vaativien IT-järjestelmien siirtämisen konesaleihin ja pilvipalveluihin.

Vapaa-ajalla Joonas harrastaa amerikkalaisen jalkapallon pelaamista ja perhe-elämästä nauttimista.

Ville Sulin

ratkaisukonsultti

Ville vastaa Solutossa asiakkaiden konesaliratkaisujen lisäksi myös asiakkaiden omien ohjelmointiympäristöjen toiminnasta sekä vaativien Azure -ympäristöjen toiminnasta ja kehittämisestä. Villellä on myös yli 10 vuoden kokemus koodaamisesta, joka on muodostunut erittäin tärkeäksi taidoksi asiakkaiden omien palvelimien ja ohjelmistojen toimivuuden takaamiseksi.

Villen vapaa-aika kuluu uusien teknisten tuulien tutkimiseen sekä isänä toimimiseen.

Kalle Kosomaa

taloushallinnon asiantuntija

Kalle on esimerkki tunnollisesta työntekijästä, jonka käsissä projektit eivät myöhästy. Kalle vastaa Soluton laskutuksesta ja taloushallinnosta. Jo ennen Solutoa Kalle on kerryttänyt pitkän kokemuksen it-alalta.

Vapaa-aikaa ei Kallelle jää liikaa käteen, kun hän työajan ulkopuolella pyörittää omaa yritystään.

✉ kalle.kosomaa@frendy.fi
✆ 0207790120

Arimo Piispa

graafikko

Arimo on Soluton visuaalisesta ilmeestä ja markkinointimateriaaleista vastaava moniosaaja. Ennen Solutoon siirtymistä Arimo kehitti graafista osaamista ja perehtyi web-suunnitteluun omalla ajallaan ahkerasti muiden työsuhteiden lomassa. Arimolla on suuri into jatkuvasti kehittyä paremmaksi markkinoinnin osaajaksi sekä graafisen suunnittelun että teknisen toteutuksen saralla.

Vapaa-aikansa Arimo viettää pääasiassa tietokoneella erityisesti ajopelien ääressä.

Sanna Ylivainio

Hr- ja markkinointivastaava

Sanna on yli 15 vuoden työkokemuksella varustettu psykologi, joka vastaa Solutossa koko henkilökunnan työhyvinvoinnista ja jaksamisesta sekä uusien ammattilaisten löytämisestä Soluton tiimiin. Sannan motto onkin ”Mitä paremmin Soluton henkilökunta voi, sitä parempaa palvelua myös Asiakkaat saavat.” HR-tehtävien lisäksi Sanna vastaa Soluton sisäisten kehitysryhmien- ja projektien projektijohtamisesta ja suunnittelusta.

Töiden ulkopuolella Sanna on ahkera sisustaja ja retroaarteiden keräilijä.

✉ sanna.ylivainio@frendy.fi