Valikko Sulje

Monessa yrityksessä on mietitty viime aikoina yrityksen tilatarpeita. Työntekijät ovat siirtyneet pitkälti etätyöhön ja monessa yrityksessä etätyötä aiotaan jatkaa myös koronarajoitusten loppumisen jälkeen. Nykyiset tilat ovat alkaneet vaikuttaa liian suurilta tarpeisiin nähden ja yrityksissä on alettukin pohtimaan, olisiko syytä vaihtaa pienempiin toimitiloihin. Toisaalta myös viime aikoina lisääntyneet yritysostot voivat tuoda tarpeen isommista toimitiloista, kun uuden yrityksen kaikki työntekijät halutaan samoihin tiloihin.

Yrityksen muuton yhteydessä on tärkeä miettiä myös IT-ympäristön muuttoa. Suunnittelu on hyvä aloittaa riittävän aikaisin, jotta muuton yksityiskohtia voidaan suunnitella ja toteuttaa harkitusti. IT-muuton toteuttajan on hyvä päästä varhaisessa vaiheessa tutustumaan uusiin tiloihin ja keskustelemaan muiden muutossa mahdollisesti mukana olevien ammattilaisten, esim. sähkösuunnittelijoiden ja sisustusarkkitehtien, kanssa. Näin tulevan toimiston IT-järjestelmät ja niiden fyysiset sijainnit voidaan toteuttaa asiakkaan tarpeet huomioiden. On esimerkiksi tärkeää, että monitoimilaitteelle suunnitellusta sijainnista löytyvät kaikki tarvittavat pistokkeet ja kytkennät.

IT-muuton näkyvin osa on tietokoneiden ja monitoimilaitteiden siirto uuteen toimitilaan. Muutto on samalla hyvä vaihe suunnitella yrityksen tulevaisuuden laitetarpeita. Onko osaa laitteistosta hyvä uusia muuton yhteydessä? Onko uusiin toimitiloihin suunniteltu uusia toimintoja, joiden toteuttamiseksi tarvitaan uusia IT-ratkaisuja tai-laitteistoa? Millaiset neuvottelutilat uusiin toimitiloihin on tulossa? Millainen av-tekniikka tukee parhaiten neuvottelutiloille suunniteltua käyttötarkoitusta?

Mikäli yritys haluaa uusia osaa laitekannastaan muuton yhteydessä, tilaukset on hyvä tehdä mahdollisimman paljon ennen muuttoa, sillä koronapandemia on aiheuttanut maailmanlaajuisia toimitushaasteita myös IT-laitteille. Tästäkin syystä IT-muuton suunnittelu kannattaa aloittaa ajoissa. Mikäli laitekantaa uusitaan, on tärkeä varmistaa käytöstä poistettavien laitteiden tietoturvallinen tyhjennys ja kierrätys. Tarpeettomia laitteita ei kannata viedä mukanaan uusiin toimitiloihin.

Yksi tärkeimmistä yrityksen muuton yhteydessä suunniteltavista asioista ovat verkkoyhteydet. Sekä langattoman verkon että internet-yhteyden tulee toimia moitteetta myös uusissa toimitiloissa. Langattoman verkon suunnittelussa täytyy huomioida mm. toimitilojen fyysiset ominaisuudet, toimiiko yritys yhdessä vai usemmassa kerroksessa, miten paljon lähistöllä on muiden yritysten lähiverkkoja, jne. Soluto tarjoaa langattoman verkon kartoituspalvelua, jonka avulla yrityksen lähiverkko voidaan säätää toiminnaltaan optimaaliseksi ja mahdollistaa verkon paras mahdollinen toimivuus uusissa toimitiloissa.

Mikäli yrityksellä on käytössään paikallinen palvelin, täytyy palvelimen tietoturvallinen muutto toteuttaa hallitusti. Palvelimen muutossa tulee myös varmistaa se, että sen käyttökatkosta tulee mahdollisimman lyhyt, jotta yrityksen toiminta ei keskeydy liian pitkäksi aikaa. Muutto voi olla myös hyvä aika miettiä, onko paikallinen palvelin edelleen parhaiten yrityksen tarpeita vastaava ratkaisu vai olisiko ainakin osittain järkevää siirtyä virtuaalipalvelimiin.

Muuttajan muistilista on aina pitkä, oli sitten kyseessä oma tai yrityksen muutto. Muuttostressin vähentämiseksi asiantuntija-avun hyödyntäminen kannattaa.  IT-ympäristön muutto kannattaa ehdottomasti antaa luotettavan ammattilaisen käsiin. Me Solutossa olemme toteuttaneet lukuisten asiakkaidemme IT-muuttoja, aina pelkkien työasemien muutoista koko toimiston IT-ratkaisujen suunnitteluun ja toteutukseen. Mikäli muutto on yrityksessänne ajankohtainen lähiviikkoina tai vaikka vasta puolen vuoden päästä, juuri nyt on hyvä aika olla meihin yhteydessä. Lähdetään yhdessä suunnittelemaan yrityksenne IT-muuttoa ja toteutetaan uusiin toimitiloihinne paras mahdollinen IT-ympäristö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *