Valikko Sulje

Soluton vuosi 2020 alkoi innostuneissa tunnelmissa, sillä Soluto oli aloittamassa laajentumisen pääkaupunkiseudulta Pirkanmaalle. Luottamusta laajentumisen onnistumiseen toi se, että solutolaisina olivat aloittamassa pitkän kokemuksen ja laajan asiantuntemuksen omaavat Marko ja Anna-Mari Lähteenmäki. Sitten tuli korona ja maailma pysähtyi ja muuttui. Miten siis kävi Pirkanmaalle laajentumiselle?

“Työ on valmis siinä vaiheessa, kun se on asiakkaan mielestä valmis”

Marko ja Anna-Mari Lähteenmäki ovat työskennelleet nyt vuoden päivät Solutossa. Vaikka korona-aika on tuonut omat haasteensa työn aloittamiselle, niistä on selvitty. ”Ehdimme perehtyä Soluton toimintatapoihin viikon paikan päällä Helsingin toimistolla, kunnes korona iski voimalla Suomeen”, Anna-Mari muistelee. Se onneksi auttoi, että Soluton järjestelmät olivat molemmille osittain tuttuja aiemmasta työelämästä. ”Ja etänäkin perehtyminen on onnistunut hyvin. Solutossa on asiantuntevaa ja auttavaista porukkaa, joilta olemme saaneet paljon apua.”

Haastavassa tilanteessa uuteen hyppäämiseen toi apua molempien pitkä yrittäjyys- ja työelämäkokemus. Marko aloitti uransa IT:n parissa 1990-luvun alussa, Anna-Mari 2000-luvun alussa. Marko perusti vuonna 2003 WizIT Oy:n, missä molemmat työskentelivät vuoteen 2018 saakka, jolloin WizIT myytiin. ”Meille on ollut koko ajan tärkeintä, että asiakkaamme saavat laadukkaat palvelut sekä ammattitaitoista ja ihmisläheistä palvelua. Yrityksemme myymisen jälkeen mietimme, missä IT-yrityksessä nämä asiat voisivat toteutua.”

Marko kertoi tunteneensa Soluton toimitusjohtajan Jani-Petteri Pohjosen pitkään ja tiesi, että arvot asiakaspalvelun tärkeydessä kohtaavat. Eikä odotuksiin ole tarvinnut pettyä. ”Solutossa on laadukkaat tekniset ympäristöt, laaja palveluvalikoima sekä ihmisläheinen asiakaspalvelu. Solutossa on todella osaavaa väkeä ja meidän on ollut helppo luottaa niin kollegoihin kuin johtoonkin. Olemme  olleet todella tyytyväisiä siihen, että päätimme liittyä solutolaisten joukkoon.”

Marko ja Anna-Mari korostavat asiakaspalvelun merkitystä kaikessa puheessaan. ”Pyrimme aina kaikessa tekemisessämme siihen, että asiakas on tyytyväinen.” Anna-Mari kertoo, että jo yrittäjäaikoina hän muistutti aina harjoittelijoille, että vaikka ollaankin IT-alalla, ollaan ensisijaisesti asiakaspalvelutehtävässä. “Painotin sitä, että asiakkaalle annettu lupaus pitää pitää aina. Ei haittaa, vaikka ei heti tiedä, mutta sitten pitää selvittää ja hoitaa asia loppuun.” Myös Marko on samoilla linjoilla. “Työ on valmis siinä vaiheessa, kun se on asiakkaan mielestä valmis. Ei siinä vaiheessa, kun se on omasta mielestä valmis.”

Anna-Mari ja Marko pitävät erityisesti arvossa sitä, että Solutossa tarjotaan kokonaisvaltaista palvelua asiakkaalle ja asiakkuudesta huolehditaan alusta loppuun. Mahdollisia ongelmia myös ennakoidaan. ”Esimerkiksi tietoturva-asioissa Solutosta ollaan oltu asiakkaisiin yhteydessä ja suositeltu kaksivaiheisen tunnistautumisen käyttöönottoa. Tai asiakkaille laitetaan viestejä ja toimintaohjeita, jos kolmannen osapuolen järjestelmissä huomataan tietoturva-aukkoja. Nämä toimintatavat ovat vahvasti yhteneväisiä omien arvojemme kanssa. Siksi Solutossa on ollut todella helppo olla.”

Marko ja Anna-Mari toivovat tulevaisuudelta, että yhä useampi pirkanmaalainen yritys löytäisi Soluton. ”Meille oli tärkeää löytää asiakaspalveleva yritys, ”hyvä koti” tutuille asiakkaillemme. Olemme nyt vuoden verran olleet Solutossa ja tiedämme, että Soluto on juuri sellainen ”hyvä koti” asiakkaille, mitä aluksi toivoimmekin.”

“Ollaan kuljettu Markon ja Anna-Marin matkassa aina”

Pokaalipojat ja Aisapojat ovat esimerkki Markolle ja Anna-Marille tutuista tamperelaisista asiakkaista, joille he halusivat löytää ”hyvän kodin” IT-asioissa. Pokaalipojat toimittavat persoonallisia mitaleja ja pokaaleja, joita ei muualta Suomesta saa. Uusina tuotteina Pokaalipojat painavat tekstiilejä ja maskeja asiakkaan omilla kuvilla ja logoilla.  Myös lasten vaatteisiin on mahdollista hankkia käteviä merkkaustarroja. Verkkokauppansa kautta Pokaalipojat palvelevat asiakkaitaan maanlaajuisesti. Uutena aluevaltauksena Pokaalipoikien Nelli on kouluttautunut Campridge-painonhallintamenetelmään ja tarjoaa siihen liittyviä neuvontapalveluja.

Aisapojat myy, valmistaa ja huoltaa peräkärryjä sekä korjaa ja huoltaa hevosvaunutrailereita. Yritykset tekevät myös yhteistyötä mm. siinä, että peräkärryihin on mahdollista saada kustomointi oman halutun ilmeen mukaan.

Molempien yritysten toiminnalle hyvin toimivat ja tarkoituksenmukaiset IT-ratkaisut ovat olennaisen tärkeitä. Pokaalipoikien Nelli Eskola kertoo, että molemmilla yrityksillä on kaikki IT-palvelut Solutosta. ”Meillä on käytössä mm. Fixu Lite ja M365-pilvipalveluympäristö. Lisäksi hankimme kaikki IT-laitteemme Soluton kautta. Meille on tärkeää, että IT-ratkaisumme on mietitty siten, että ne vastaavat juuri meidän liiketoimintamme tarpeisiin. Olemme olleet tyytyväisiä ja saaneet, mitä tarvitsemme.”

Nelli Eskola kertoo, että heille olennaista on, että he saavat helposti ja nopeasti apua IT-ongelmatilanteissa. ”Olemme tunteneet Markon ja Anna-Marin jo pitkään ja kulkeneet heidän matkassaan aina. Olemme aina voineet luottaa siihen, että jos yrityksissämme on tarvittu mitä tahansa IT:hen liittyen, olemme aina saaneet heiltä avun.” Nelli Eskola kertoo voivansa luottaa myös siihen, että asiat hoidetaan loppuun asti kuntoon. ”Joskus on käynyt niin, että esimerkiksi uudessa tietokoneessa tai puhelimessa ei jokin asia heti toimikaan. Marko tai Anna-Mari on aina saanut hommat toimimaan.”

Pokaalipojille ja Aisapojille oli luontevaa siirtyä Markon ja Anna-Marin matkassa Soluton asiakkaiksi. Nelli Eskola suosittelee kokemustensa pohjalta Solutoa muillekin pirkanmaalaisille yrityksille. ”Itse olen vanhasta tottumuksesta suoraan yhteydessä Markoon ja Anna-Mariin, koska tiedän heidän olevan nopeita ja luotettavia, kaikkeen löytyy apu. Mutta olen ollut tyytyväinen myös Solutoon, kaikki on toiminut heidän kanssaan juuri niin kuin on sovittu”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *