Valikko Sulje

Vuosi 2020 jää varmasti meille jokaiselle mieleen. Niin erilainen ja arvaamaton se on ollut. Koronapandemia on ravistellut maailmaa ja myös Suomea ja sen yrityskenttää tavoilla, joita varmasti juuri kukaan ei osannut ennustaa edellisessä vuodenvaihteessa. Mutta toiko vuosi tullessaan muutakin kuin koronan ja sen tuomat haasteet?

Soluton toimitusjohtaja Jani-Petteri Pohjonen kertoo, että koronan vaikutukset ovat toki näkyneet myös Solutossa. “Alkuvuodesta meillä oli tosi hyvä meininki. Meille tuli useampi mahtava solutolainen lisää, lisäksi laajensimme toimintaamme Tampereelle. Maaliskuussa sitten rysähti korona ja toi tietenkin myös meille epävarmuutta siitä, miten korona vaikuttaa Soluton toimintaan. Alussa meillä tekniikan työmäärät jopa lisääntyivät asiakkaiden siirtyessä etätyöhön. Mutta kyllä meilläkin on hiljaisempia aikoja tänä vuonna ollut ja olen muutaman unettoman yön sen takia viettänyt. Ja osa liiketoiminnastamme on kyllä vuodesta kärsinyt, kuten IT-vuokraus, jolle tapahtumanjärjestäjät ja messut ovat tärkeä asiakasryhmä.” Vuosi toi kuitenkin tullessaan myös uusia palveluja Solutoon. “Olemme suunnitelleet ja toteuttaneet useamman neuvottelutilojen IT-ratkaisuprojektin. Ne ovat olleet todella mielenkiintoisia projekteja, joissa olen itsekin päässyt laittamaan “kädet saveen”. “

Yritysten yhteistyö lisääntyi

Jani-Petteri sanoo olevansa iloinen siitä, ettei solutolaisia tarvinnut lomauttaa. “Siinä ollaan oltu onnekkaita. Suurella myötätunnolla olen seurannut monien yritysten kamppailua koronahaasteiden kanssa. Toivotaan, että rokotteiden myötä tilanne lähtee kohti parempaa erityisesti heillä, jotka ovat koronasta eniten kärsineet. Yritykset ovat kuitenkin tämän yhteiskunnan selkäranka.” Jani-Petteri kertoo huomanneensa myös uudenlaista yhteistyötä ja solidaarisuutta yritysten kesken. “Tokihan yrittäjät ovat jo aiemminkin tehneet yhteistyötä keskenään, mutta olen tänä vuonna huomannut, että yrittäjät ovat pyrkineet auttamaan toisiaan paljon enemmän kuin aiemmin. Korona on kuitenkin meidän kaikkien yhteinen haaste ja se näkyy lisääntyneenä yhteistyönä.”

Koronan lisäksi isona asiana oli syksyn Vastaamo-tietovuoto. “Kyllä meilläkin huomasi heti, että asiakkaat ottivat yhteyttä tietoturvahuoliensa kanssa. Lähdimme myös itse kontaktoimaan asiakkaitamme ja olemme auttaneet asiakkaitamme laittamaan tietoturvaansa entistä parempaan kuntoon. Esimerkkinä voisin mainita, että moni asiakkaistamme on ottanut kaksivaiheisen tunnistautumisen käyttöönsä, mitä ehdottomasti suosittelemme kaikille yrityksille.”

Etätyötä, kehittämistä ja somen haltuunottoa

Solutossa siirryttiin maaliskuussa laajasti etätyöhön, osa henkilöstöstä on ollut käytännössä maaliskuusta saakka poissa toimistolta. “Tosi hyvin on mennyt. Meillä oli tehty aiemmin jonkin verran etätyötä, mutta täytyy myöntää, että positiivisena yllätyksenä tuli se, miten hyvin etätyöhön siirtyminen sujui. Suhtauduin aiemmin etätyöhön kielteisemmin, mutta nyt olen suuri etätyön puolestapuhuja. Etätyö on tullut meille varmasti jäädäkseen. Tai sanotaanko niin, että haluamme jatkossakin tarjota työntekijöillemme joustoa siinä, missä he haluavat työnsä tehdä.”

Jani-Petteri kiittelee solutolaisia kuluneesta vuodesta. “Meidän työntekijät ovat jaksaneet tosi hyvin haastavan vuoden ja palvelleet asiakkaitamme samalla ammattitaidolla ja sitoutuneisuudella kuin aina ennenkin. Erityisesti haluan kiittää uusia työntekijöitämme, ei varmasti ole ollut maailman helpoin aloitus uudessa työpaikassa. Ja silti meidän uudet solutolaiset ovat jo lyhyessä ajassa osoittautuneet ihan korvaamattomiksi.” Lisäksi Jani-Petteri nostaa esille kehittämistyössä mukana olleet solutolaiset. “Meillä on useampi kehitysryhmä, missä on sekä tuotteistettu Soluton palveluita entistä paremmiksi ja parannettu sisäisiä prosesseja. Näissä ryhmissä on syntynyt todella hienoa jälkeä.”

Jani-Petteri haluaa vielä nostaa esille markkinoinnin, mihin ollaan panostettu entistä enemmän. “Meillä tuli uudet kotisivut, joihin olen tosi tyytyväinen. Koen, että kotisivuillamme näkyy nyt se , millainen yritys Soluto on.”  Uudistuksia riittää vielä ensi vuodellekin. IT-vuokrauksen uudet sivut näkevät päivänvalon alkuvuodesta ja myös verkkokaupan uudistus on meneillään. “Vielä kun oppisin itse ottamaan somea paremmin haltuun. Ehkä siinä on yksi omista tavoitteistani vuodelle 2021”, Jani-Petteri nauraa.

Entä mitä muuta toivot vuodelta 2021? “Eniten toivon tietenkin, että pääsemme koronasta ja pystymme palaamaan normaalimpaan elämään. Sekä työ- että yksityiselämässä. Lisäksi toivon, että nyt hyvin alkaneet asiat jatkuvat ja uusia, mielenkiintoisia mahdollisuuksia aukeaa. Toivon kaikin tavoin hienoa vuotta 2021 niin asiakkaillemme kuin Solutollekin.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *