Valikko Sulje

Lotta Mustonen on datanomiharjoittelija Business Collegesta, jonka kanssa Solutolla on ollut jo vuosia tiivis yhteistyö harjoittelijoiden työllistämisessä. Koulun ohjaajan suositeltua Solutoa Lottakin päätyi hakemaan meille. 

Millaisia työtehtäviä olet päässyt tekemään? 

”Hyvin monipuolisesti kaikkea! Aluksi pääpaino oli saada suoritettua datanomitutkintoon kuuluvien näyttöjen osa-alueet kattavat työtehtävät, joten pääsinkin tekemään paljon töitä tietokoneiden esiasennuksessa. Siellä pääsin myös tekemään ylläpidollisia tehtäviä. Edistyttyäni perustason tehtävissä pääsin tekemään myös etätukea asiakasrajapinnassa puhelimitse ja etäyhteyden avulla asiakkaiden tietokoneilla. Tekniikan seniorityöntekijät puolestaan opastivat minua muun muassa erilaisten palvelinprosessien hallinnassa. 

Nyt kun koulun vaatimat aiheet on opittu ja läpikäyty, on työskentelyni Solutolla muuttunut entistä monipuolisemmaksi, mistä olen iloinen. Työtekijän toiveita kuunnellaan ja olen päässyt mukaan myös sisäisten projektien kehittämiseen.” 

Oletko oppinut jotain uutta harjoittelun aikana? 

”Olen oppinut niin paljon uutta, mitä koulussa ei ole ehditty käsitellä. Olen saanut uutta osaamista it-puolelta ja sisäisien järjestelmien käytöstä, sekä itsevarmuutta tietokoneiden korjaamiseen ja omatoimisuutta erilaisiin työtehtäviin. Myös koulussa opetettuihin asioihin on tullut syvempää käytännön osaamista koulussa saadun teorian tueksi.” 

Mikä on ollut mielenkiintoisinta? 

”Ongelmanratkaisutilanteet ja niiden selvittäminen. Myös rutiinityötehtävien lisäksi saadut erilaiset yksittäiset projektit.” 

Suosittelisitko Solutoa harjoittelupaikkana? 

”Kyllä, ehdottomasti! Jos haluaa paikan, missä harjoittelijastakin oikeasti välitetään, niin silloin Soluto on oikea paikka. Kaikki ovat todella auttavaisia, eikä kukaan vähättele toisen kysymyksiä. Solutolta puuttuu isot hierarkiaerot eri työtehtävien välillä ja kaikki ovat helpostilähestyttäviä. 

Myös tilat ovat viihtyisiä! Välillä saatan unohtua tekemään töitä yli työajan, kun täällä on niin hyvä olla.” 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *