Valikko Sulje

Soluton toimitusjohtaja Jani-Petteri Pohjonen eli J-P kertoo, että Soluton juuret ulottuvat 1990-luvun Viialaan, J-P:n kotiseudulle. ”Kiinnostuin tosissani tietotekniikasta 8.luokan aikoihin. Kävin korjailemassa ihmisten kotitietokoneita ja oli minulla jo silloin muutama yrityskin asiakkaanani.
Lisäksi kävin paikallisessa kirjastossa auttamassa työntekijöitä heidän tietotekniikkaongelmiensa kanssa. Saamani rahat käytin tietenkin ostaakseni uusia komponentteja omaan tietokoneeseeni”, J-P muistelee.
”Raha ei kuitenkaan ollut minulle pääasia vaan huomasin, että tässä on asia, mitä haluan tehdä ja missä olen hyvä.” J-P:n oli siis helppo suunnata datanomiopintoihin opiskelemaan lisää mielenkiintoista alaa.  

J-P:n tie vei 19-vuotiaana Helsinkiin, missä hän vuonna 2004 perusti toiminimen, jonka palveluihin kuuluivat IT-palvelut yrityksille ja yhdistyksille. ”Tämä on pysynyt ennallaan näihin päiviin saakka.
Olen alusta asti halunnut keskittyä tarjoamaan palveluita nimenomaan yrityksille ja yhdistyksille ja näin on tarkoitus jatkaakin.
Yritysten ja kuluttajien tarpeet kuitenkin poikkeavat toisistaan monilta osin, joten halusin alusta asti keskittyä toiseen kohderyhmään, jotta voin myös samalla keskittyä tarjoamaan tälle ryhmälle parasta mahdollista osaamista ja palveluita.”  

Osa Soluton nykyisistä asiakkaista on kulkenut J-P:n matkassa toiminimiajoista lähtien. ”Olen tosi iloinen siitä, että meillä on todella pitkäkestoisia asiakassuhteita.
Meille tyytyväinen asiakas on paras palkinto tehdystä työstä.” Jos asiakkaan ongelma osoittautuu monimutkaisemmaksi kuin aluksi näytti, solutolaiset käärivät hihansa. ”Me käännämme ne kuuluisat kivet ja kannot, mutta jostain asiakkaan ongelmaan löytyy aina ratkaisu.
Periksi meillä ei anneta ennen kuin asiakas on saanut apua”, J-P kertoo solutolaisten toimintatavoista. ”Meidän porukka on tosi taitavaa ja ammattitaitoista. Ja he ihan tosissaan haluavat auttaa asiakasta.
Tällaista porukkaa on hyvä luotsata eteenpäin”, J-P antaa kiitosta henkilöstölle eli ”solutolaisille”.  

J-P kertoo, että hän on aina tähdännyt siihen, että Soluto olisi työntekijöilleen erinomainen työpaikka. ”Jotain on varmaankin tehty oikein, sillä meillä on edelleen töissä ensimmäisenä palkkaamani IT-asiantuntijat.” 

Meidän porukka on tosi taitavaa ja ammattitaitoista. Ja he ihan tosissaan haluavat auttaa asiakasta.
Tällaista porukkaa on hyvä luotsata eteenpäin

Jani-Petteri Pohjonen

Soluto näki päivänvalon vuonna 2007 osakeyhtiönä, jolloin myös ensimmäinen työntekijä palkattiin yritykseen. ”Olihan se paljon kivempaa alkaa viemään Solutoa yhdessä eteenpäin eikä enää pakertaa yksin”, J-P kertoo.  

Sen jälkeen Soluto on kasvanut ja kehittynyt joka vuosi. ”Meille on tullut uusia palveluja. Meille on tullut uusia työntekijöitä. Ja tänä vuonna olemme myös laajentaneet toimintaamme Tampereelle. 
Liikevaihtomme on kasvanut tasaisesti. Koko ajan on tapahtunut ja toivon, että tapahtuu jatkossakin”, J-P innostuu. ”Mutta olen kuitenkin aina pitänyt kirkkaana mielessä, että liikaa riskejäkään ei kannata ottaa.
Meillä on ydinliiketoiminta, asiakkaiden palveleminen heidän IT-ongelmissaan, ja siitä pidämme kiinni. Kaikki uudet palvelumme ovat aina liittyneet tähän ytimeen. Asiakkaamme voivat siis luottaa siihen, että me olemme tänään ja jatkossakin heidän luotettava IT-kumppaninsa.” 

Kehittyminen on yksi Soluton keskeisistä arvoista. ”Soluto on mielestäni hyvä jo nyt, mutta me pyrimme aina parempaan.
Meillä henkilöstö on tosi aktiivista ja he kertovat kehittämisideoistaan avoimesti.” Solutossa on useampi kehittämisryhmä, missä henkilöstö yhdessä johdon kanssa parantaa jatkuvasti Soluton palveluita ja toimintatapoja entistäkin paremmiksi.
”Kukapa sen paremmin tietäisi, mitä asiakkaat haluavat, kuin se solutolainen, joka asiakkaan kanssa on eniten tekemisissä.  On tosi hienoa, että meillä ihmiset haluavat olla mukana kehittämässä ja samalla itse kehittymässä. 
Haluan kuunnella ihmisten ajatuksia enkä halua rajoittaa niitä liikaa. Monesti työntekijöiltämme ovat tulleet ne parhaat uudet ajatukset, joista on sitten kasvanut meille uusia palveluita.”  

J-P katsoo luottavaisesti Soluton tulevaisuuteen. ”Olemme tosi hyvässä paikassa juuri nyt. Paljon hyviä asioita tapahtuu. Meillä on ihan mahtavat asiakkaat, joiden kanssa on ilo tehdä yhteistyötä joka päivä. Ja mahtava porukka asiakkaita palvelemassa.”
J-P miettii, olisiko nuorena miehenä osannut nähdä yritystään tässä tilanteessa, missä se on nyt. ”Tottahan sitä haaveili. Mutta yksin en olisi tässä. Kiitokset siis vielä kaikille niille, jotka ovat olleet kanssani rakentamassa Solutoa.”  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *